Doelpuntenkermis op Bosuil: 3-5

Spektakel op de Bosuil tussen Antwerp en Racing Genk. De Limburgers wonnen hun wedstrijd van de derde speeldag na een ware doelpuntenkermis, het werd 3-5. Voor Genk is het de eerste overwinning van het seizoen, Antwerp verliest voor het eerst sinds haar terugkeer in eerste klasse. 

Na een punt tegen Anderlecht en drie op bezoek bij AA Gent wilde Antwerp ook de scalp van Racing Genk. De supporters zetten zich zoals gewoonlijk als een stevige twaalfde man achter de ploeg, maar zij zagen hun team al na acht minuten op achterstand komen na een doelpunt van Samatta. Nog in de eerste twintig minuten maakten Trossard en Schrijvers er 0-3 van.

1-4 bij rust
Antwerp werd zo van haar roze wolk gehaald na de knappe seizoenstart tegen Anderlecht en Gent, maar gaf niet op. Drie minuten na de derde Genkse treffer gaf Joeri Dequevy The Great Old weer wat hoop. Het knokte zich stilletjes aan terug in de wedstrijd, maar nog voor de rust besliste Samatta de match: 1-4.

Het begin van de tweede helft was iets minder spectaculair. Toch liep Racing Genk nog verder uit. Het kreeg daarbij wat hulp van de thuisploeg. Op het uur greep Bolat naast een kopbal van Samatta, Arslanagic tikte de bal in de herneming in eigen doel.

Antwerp doet Genk nog twijfelen
De supporters van Antwerp hielden nadien de sfeer erin en in het slot van de match kwam de thuisploeg ook nog opzetten. Genk-doelman Vukovic kon een bal van Jaadi niet klemmen, Owusu tikte de 2-5 in de herneming binnen. Twee minuten later maakte Arslanagic zijn owngoal goed en bracht Antwerp zo terug tot 3-5.

The Great Old duwde Genk achteruit en kwam nog enkele keren dichtbij een doelpunt, maar scoren lukte niet meer. Antwerp verliest zo voor het eerst dit seizoen, Genk pakt zijn eerste driepunter na een gelijkspel tegen Waasland-Beveren en de nederlaag op Standard.

Door: Viona Daelemans