Dit was 2017 op Google: "Waar is RSCA?"

Het einde van het jaar nadert en dus is het ook voor zoekmachine Google tijd om terug te blikken op 2017. In een grappig filmpje, met Mark Uytterhoeven als presentator, maakt Google de meest trending zoektermen bekend, waaronder de populairste Belgische voetbalclubs. Daarbij geen spoor van landskampioen Anderlecht.

Club Brugge was het voorbije jaar de meest trending Belgische voetbalclub in ons land, gevolgd door Standard en AA Gent. KV Mechelen is terug te vinden op plaats zeven. “Meer moet er dus niet gezegd worden”, vindt Uytterhoeven, een grote supporter van Malinwa.

Waar is RSCA?
“Maar waar is Anderlecht?” Van paars-wit geen spoor in de top tien en dat is best vreemd. Anderlecht werd dit jaar kampioen en speelde Champions League. Google ging bij rivaal Club Brugge eens horen hoe zij denken dat dat komt. “Misschien vinden mensen Anderlecht niet belangrijk op dit moment”, stelt Ruud Vormer. “Of misschien door de resultaten in de Champions League, die wat minder zijn.”

 1. Club Brugge
 2. Standard
 3. KAA Gent 
 4. KRC Genk 
 5. KV Oostende
 6. Zulte Waregem
 7. KV Mechelen 
 8. Charleroi 
 9. STVV
 10. Lokeren

Daar is RSCA!
Als we naar de meest trending sportzoektermen kijken in het algemeen, zien we Anderlecht wel terug. Niet alleen de club, maar wel de wedstrijd in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Verder blijft België een echt wielerland met de Tour de France, Giro, Koppenbergcross, Ronde van Vlaanderen en Vuelta in de top tien meest populaire sportzoektermen.

 1. Tour de France
 2. Champions League
 3. Wimbledon
 4. Giro d'Italia
 5. Mayweather vs. McGregor
 6. Australian Open 
 7. PSG - Anderlecht
 8. Koppenbergcross
 9. Ronde van Vlaanderen 
 10. La Vuelta

Bekijk de sport vanaf 12:02