Derde West-Vlaamse club voor De Mets

Zulte Waregem heeft vrijdag de komst van Gertjan De Mets aangekondigd. De 30-jarige middenvelder komt over van streekrivaal KV Kortrijk en tekende in het Regenboogstadion een contract voor twee seizoenen (+ 1 seizoen optie).

"Een voorstel van een ploeg als Zulte Waregem kan je niet weigeren", stak De Mets van wal op de website van Essevee. "Deze club groeit jaar na jaar, heeft een professionele omkadering en stelt gezonde ambities. De clubfilosofie ligt mij helemaal en hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen om terug mee te dingen naar een plaats in play-Off I en een succesvolle Europese campagne te spelen. Ik speelde al vaak in Waregem - maar dan als tegenstander - en herinner mij vooral de goeie sfeer die heerst in het Regenboogstadion. Ik kijk ernaar uit om voor deze club en supporters te kunnen spelen."

De Mets, een jeugdproduct van Club Brugge, kwam sinds de zomer van 2010 uit voor Kortrijk. De Bruggeling speelde liefst 223 officiële wedstrijden voor de Kerels, maar vertrekt nu als een vrije speler uit het Guldensporenstadion. Het voorbije seizoen kon De Mets onder coach Belhocine niet meer op een basisplaats rekenen en speelde hij slechts 9 wedstrijden.