De sterke cijfers van herfstkampioen Club

Het is bijna geruisloos voorbij gegaan, maar Club Brugge kroonde zich al een tijdje terug tot herfstkampioen, de ploeg die halverwege de reguliere competitie op kop staat. De voorbije jaren waren dat nog Zulte Waregem en KV Oostende, maar dit jaar steekt blauw-zwart er – voorlopig – met kop en schouders bovenuit.

Club Brugge sluit de heenronde af met een uitstekende balans van 12 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 nederlagen. Na 15 wedstrijden heeft Club dan ook 37 op 45. Sinds de invoering van de play-offs in het seizoen 2009-2010 is er nog geen enkele ploeg geweest die zoveel punten haalde en wiens voorsprong op de eerste achtervolger zo groot is. (Charleroi volgt op zes punten, Anderlecht al op negen).

In eigen huis is Club Brugge ook ijzersterk: het won al z’n 7 thuiswedstrijden en scoorde daarin 19 keer. Dat is net geen gemiddelde van 3 doelpunten per wedstrijd. Ook op verplaatsing is blauw-zwart de beste ploeg tot dusver: het pakte buitenshuis al 16 punten, niemand doet beter. Club Brugge scoorde het meest van alle ploegen (33) en kreeg ook het minst aantal doelpunten tegen (12).

Reeksen

Club Brugge heeft ook enkele knappe reeksen lopen. Het verloor nu al voor de 37e keer op rij niet in eigen huis. De laatste thuisnederlaag van blauw-zwart is bijna twee jaar geleden. Op 20 december 2015 kwam Anderlecht met 1-4 winnen op Jan Breydel. Daarnaast maakte Club gisteren ook al voor de 68e thuiswedstrijd op rij een doelpunt, een recordreeks die maar blijft duren. De laatste keer dat Club niet scoorde in competitieverband was op 4 mei 2014 ook tegen Anderlecht.