De Bruyne leidt City langs Tottenham

De zegereeks van Manchester City in de Premier League blijft maar duren. Tegen Tottenham pakten de Citizens al hun 16e opeenvolgende overwinning. Kevin De Bruyne was opnieuw de man van de wedstrijd. Hij scoorde één keer in een 4-1 overwinning van City.

Man City was van bij het begin de betere ploeg en drukte Tottenham tegen het eigen doel aan. Het duurde nog geen kwartier of Ilkay Gündogan maakte er al 1-0 van. City won dit seizoen al 16 van z’n 17 wedstrijden en dat zelfvertrouwen was duidelijk op het veld te merken. Tottenham mocht blij zijn dat het maar 1-0 stond bij de rust.

Na de pauze ontsnapte Kevin De Bruyne aan een zware blessure toen Dele Alli met een gestrekt been vol doorging op het been van De Bruyne. Alli mocht blij zijn met máár geel. De Bruyne moest even het veld verlaten voor verzorging maar nog geen minuut later maakte de Rode Duivel wel de 2-0. Net nadat hij het veld terug was opgekomen trapte hij de bal snoeihard voorbij Lloris.

City bleef maar kansen creëren. Gabriel Jesus liet vanop de stip de 3-0 liggen. Enkele minuten stond die 3-0 toch op het bord. De Bruyne snelde langs twee Tottenham-spelers en na enkele snelle baltoetsen werkte Sterling makkelijk binnen. Tottenham moest de kelk tot op de bodem lichten. Lloris liet een lange bal knullig door z’n benen glippen en zo kon Sterling z’n tweede van de avond makkelijk binnen tikken.

Voor Tottenham kon Eriksen in de blessuretijd nog milderen tot 4-1, maar op de overwinning van City was niets af te dingen. De Bruyne en co blijven ongenaakbaar leider in de Premier League met 52 op 54.

Bekijk hier het doelpunt van Kevin De Bruyne: