De Bruyne klopt Mertens met 2-1

Kevin De Bruyne en Manchester City hebben het Napoli van Dries Mertens met 2-1 verslagen. De Bruyne speelde een uitstekende eerste helft en was met een assist alweer beslissend. Het was niet de avond van Dries Mertens, hij miste in de eerste helft een strafschop.

City begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Napoli. Na tien minuten stond het al 2-0 voor na doelpunten van Sterling en Gabriel Jesus. Die laatste scoorde na een heerlijke assist van wie andere dan Kevin De Bruyne. Napoli kwam amper in het stuk voor, maar na een domme trekfout van Walker kreeg Dries Mertens vanop de stip de kans om Napoli opnieuw in de wedstrijd te brengen. Helaas voor de Rode Duivel hield City-doelman Ederson de bal met de voet uit doel.

Na de pauze was Napoli wél de betere ploeg. City haalde niet het niveau van in de eerste helft, maar kwam aanvankelijk niet in de problemen. Tot de Italianen twintig minuten voor tijd een nieuwe strafschop kregen. Deze keer geen Dries Mertens achter de bal, maar wel Amadou Diawara. Die mildere tot 2-1 maar daar bleef het uiteindelijk ook bij.