Croky Cup: KVK - Genk en Standard - Club/Charleroi

KV Kortrijk – Racing Genk en Standard – Club Brugge/Charleroi. Dat zijn de halve finales in de Croky Cup. De heenwedstrijden worden afgewerkt op 30, 31 januari of 1 februari, de terugwedstrijden vinden een week later plaats. 

Kortrijk plaatste zich voor de halve finales door dinsdag AA Gent uit te schakelen. Het won thuis met duidelijke 4-1-cijfers. Racing Genk kwalificeerde zich woensdag na een potje waterballet tegen Waasland-Beveren. Genk had uiteindelijk strafschoppen nodig. 

Geladen duel
Dé affiche in de halve finales is die tussen Standard en de winnaar van Club Brugge - Charleroi. Standard schakelde KV Oostende uit, de wedstrijd tussen Club en Charleroi werd uitgesteld omdat het veld onbespeelbaar was door de regen. Op 16 januari halen ze de match in. 

Wie die wedstrijd ook mag winnen, het belooft een stevig duel te worden in de halve finales. Standard en Club zijn twee ploegen met een mooi verleden in de beker. Mocht Charleroi zich plaatsen, krijgen we de altijd geladen Waalse derby. 

Finale
De finale van de Beker van België vindt plaats op zaterdag 17 maart in het Koning Boudewijnstadion. Zulte Waregem won die vorig seizoen na strafschoppen tegen KV Oostende.