Coucke koopt Anderlecht: "Zeer fier en ambitieus"

Marc Coucke koopt voetbalclub Anderlecht. Dat bevestigt de club. "De raad van bestuur heeft unaniem besloten om exclusieve onderhandelingen te voeren met Marc Coucke", klinkt het in een persbericht.

De raad van bestuur heeft vanmiddag samengezeten met de kandidaat-kopers van de club, en daar komt nu een heel verrassende naam uit de bus: Marc Coucke, de huidige eigenaar van voetbalclub Oostende.

Coucke zou zich vier weken geleden al gemeld hebben, maar zijn interesse bleef tot vandaag geheim voor het grote publiek. Voor velen was het dus een donderslag bij heldere hemel. "Coucke was er al van het prille begin bij. Het is merkwaardig dat het pas vandaag bekend werd gemaakt", zegt VTM NIEUWS-journalist Michiel Ameloot daarover.

(Lees verder onder de video)

"Zeer fier"
Voor de camera heeft de zakenman nog niet gereageerd, maar op Twitter zegt hij in een eerste reactie wel erg fier te zijn op zijn aankoop. "Zeer fier op en ambitieus met Anderlecht!", klinkt het. "Samen met het bestuur, de fans, de sponsors en het team op naar mooie tijden!" Coucke laat ook weten dat hij KVO-fan blijft. "Ik zal Oostende in goede handen doorgeven."

Coucke legt ongeveer honderd miljoen euro op tafel om de deal rond te krijgen. Zeventig miljoen gaat naar de club zelf, dertig miljoen is bedoeld om de schulden af te betalen. Voor die zeventig miljoen krijgt hij zeventig procent van de aandelen. De resterende dertig procent blijft in handen van de aandeelhouders, maar het is voorlopig nog onduidelijk wie daar aan tafel gaat zitten.

(Lees verder onder de video)

Fakkel doorgeven
Anderlecht wil de deal tegen eind dit jaar rond hebben. Huidig Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock laat alvast weten dat hij tevreden is met de keuze voor Coucke.

"Zoals mijn vader het mij voordeed, wou ik op tijd de fakkel doorgeven, zodat ik zeker was dat RSCA in goede handen terechtkwam. Met andere woorden, in de handen van mensen die het goed voor hebben met de club, en die bovendien een langetermijnvisie hebben en de club de nodige stabiliteit kunnen bieden", zegt Vanden Stock.

Durbuy en Mauve

Een bericht dat is gedeeld door @ marcskecoucke op