Club wint en staat vier punten los

Club Brugge blijft het uitstekend doen in de competitie. Blauw-zwart won met 1-2 op het veld van Charleroi na goals van Wesley en Limbombe. Zo slaat Club een kloofje van vier punten met de eerste achtervolger Charleroi.

In een sfeervol stadion was de eerste grote kans voor de uitploeg. Na een paar minuten zette Limbombe zich door op de flank, zijn voorzet bereikte Cools die Penneteau tot een goede redding dwong. Aan de overkant reageerden de Zebra’s via een schot van Rezaei dat een klein metertje naast ging. Blauw-zwart was in de openingsfase de betere ploeg. Een schot van Vormer ging over en een bedrijvige Dennis dwong Penneteau al tot een tweede goede redding. Even later was het duo Limbome-Dennis er opnieuw, via een heleboel benen werd hun bal van de lijn geweerd.

Charleroi leek van slag van de goede eerste 35 minuten van Club. Tot plots hun nummer 9 de neus aan het venster stak, zijn schot ging naast. Vijf minuten later kwam de thuisploeg zelf bijna op voorsprong, maar de knal van Nurio spatte uiteen op de deklat. Na een leuke 45 minuten stond het nog steeds 0-0.

Grote Horvath, beslissende Limbombe

Na de rust toonde de thuisploeg toch wat meer en kreeg het grip op de wedstrijd. Een kopballetje van Pollet en een schot van Lukebakio zorgden nog niet voor groot gevaar. Toch viel de goal aan de overkant. In minuut 68 bracht Wesley Club op voorsprong: 0-1. Blauw-zwart kon niet lang genieten van de voorsprong. Rezaie kopte de thuisploeg op gelijke hoogte 1-1. Even nadien haalde Cools zelfs de 2-1 achterstand voor Club van de lijn na een kopbal van Pollet.

Charleroi bleef drukken en Horvath moest twee keer heel goed redden. Gelukkig maar, want aan de overkant knalde Limbombe staalhard binnen: 1-2. In de absolute slotfase had de ingevallen Diaby de 1-3 aan de voet, maar Penneteau belette dat.