Club titelfavoriet? Dat wil MPH niet horen

Club Brugge maakte zondagmiddag indruk in de topper tegen Standard. Blauw-zwart won makkelijk met 0-3 en wordt zo meteen gebombardeerd tot de grote favoriet voor de landstitel. Iets wat trainer Michel Preud’homme niet wil horen. “Wij hebben inderdaad de ambitie om kampioen te spelen, maar zeggen dat er maar één favoriet is? Dat denk ik niet.”

Preud’homme legt ook uit waarom. “Wij hebben al twee zulke periodes gekend. Ten eerste na de Supercup en de 0-2-overwinning op KV Mechelen in het begin van het seizoen. Iedereen zei toen al dat het voor Club Brugge zou zijn. Maar daarna zijn we op onze bek gegaan. Zowel in het kampioenschap als Europees. Een tweede periode was vorig jaar na de reguliere competitie en voor de bekerfinale tegen Standard. Ook toen was er maar één favoriet voor de beker en dat was Club Brugge en opnieuw zijn we op onze bek gegaan. Dit heb ik aan de spelers gezegd na vandaag: nu mogen we niet meer op onze bek gaan. We moeten blijven presteren en leren uit onze fouten van het verleden.”

“Ik blijf erbij. De eerste ploegen staan op twee of drie punten, de andere op vijf of zes. Over acht wedstrijden zou dat één, twee of drie punten betekenen. Niks is gedaan. Wij hebben de ambitie om kampioen te spelen, dat gaan we nooit verstoppen, maar zeggen dat alleen één ploeg favoriet is, dat denk ik niet. Ook als je ziet naar de kwaliteiten van de andere tegenstanders en de inspanningen die ze al geleverd hebben of misschien nog zullen leveren deze transferperiode.”