Club speelt Lokeren in een halfuur weg

Leider Club Brugge heeft weinig moeite gehad met Lokeren op de 18de speeldag. In eigen huis won blauw-zwart overtuigend met 3-1. Na 24 minuten stond het al 3-0 voor Club.

De wedstrijd was twee minuten ver toen Vanaken zich slim vrijmaakte en de bal via de paal binnen krulde. Een tiental minuten later stond de 2-0 al op het bord. Poulain won het duel en kopte aan de tweede paal binnen. Club duwde nog even door en na 24 minuten kwam Diaby alleen voor doelman Verhulst. Die mocht zich een derde keer omdraaien.

Na de riante voorsprong hield blauw-zwart de voet wat va het gaspedaal. De match was immers al gespeeld. Net voor rust moest Verhulst nog eens zijn kunnen tonen toen Wesley na een lang gesponnen aanval vrij kon koppen.

De tweede helft leek een maat voor niet te worden en de Bruggeling lieten zich na een kwartiertje ringeloren toen De Ridder hoger klom dan Cools en de eerredder voor Lokeren binnen kopte. Daarna slopen er bij beide ploegen heel wat slordigheden in het spel. De Ridder scoorde een vijftal minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar die werd afgevlagd wegens offside.