Club rekent af met Waasland-Beveren

Philippe Clement heeft zijn ex-ploeg Club Brugge geen punten kunnen afsnoepen. Blauwzwart drukte pas na de rust stevig op het gaspedaal en won relatief makkelijk van Waasland-Beveren. Club blijft zo autoritair leider, de Waaslanders vallen net uit de top zes.

Na een kabbelende start moest Waasland-Beveren halfweg de eerste helft altijd een strafschop krijgen na een duidelijke fout van Nakamba op Morioka, maar scheidsrechter Smet gaf hem niet. Geleidelijk aan kwam Club meer in de wedstrijd en dat vertaalde zich in een voorsprong kort voor de rust. Vormer maakte met een prachtige volley, een echte beauty, de 1-0.

In de tweede helft startte blauwzwart als een echte wervelwind, Diaby knalde eerst nog op de lat maar amper één minuut later besliste Cools de wedstrijd na een knappe combinatie van de thuisploeg. Club verzuimde later nog om de voorsprong verder uit te diepen, Diaby en Vossen misten nog enkele open kansen. Bijna kwam Waasland-Beveren nog langszij via een kopbal van Seck, maar Mechele bracht redding voor de lijn. Het laatste woord was nog voor Hans Vanaken, hij deed wat zijn collega-aanvallers niet lukte, de veilige 3-0 scoren.