Club redt een punt in Eupen

Club Brugge heeft in extremis een punt uit de brand gesleept tegen Eupen. Aan de rust stond de koploper in de Jupiler Pro League 2-0 in het krijgt, maar het kwam nog terug tot 2-2.

Eupen was heer en meester in de eerste helft, al was het ook vooral Cub Brugge dat een schim was van zichzelf. Eupen speelde vrank en vrij en dat leverde kansen op. Na 9 minuten zette Leye de 1-0 op het bord en na 18 minuten verdubbelde Loties de score.

De videoref was aanwezig in Eupen en bewees zijn waarde toen scheidsrechter Visser een fout floot op Leye, maar de bal uiteindelijk niet op de stip en wel centimeters buiten het strafschopgebied werd gelegd. De fout gebeurde net buiten de zestien.

Leider Club Brugge tapte uit een ander vaatje in de tweede helft en drukte Eupen weg. In de 68ste minuut vond Vormer zijn ploegmaat Dennis en die kopte de aansluitingstreffer binnen.

Eupen leek stand te gaan houden tot de videoref zich opnieuw mengde in de blessuretijd. Visser bekeek de beelden en besliste dat de bal op de stip ging na gevaarlijk spel en een te hoge voet van Loties op Dennis. Vormer zette de strafschop om en bezorgde Club nog een puntje.