Club haalt uit: 0-3 op Standard

Bekijk de samenvatting vanaf 4:41

Standard heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om play-off 1. De Rouches verloren in eigen huis met 0-3 van Club Brugge en staan zo geen stap dichter bij de top zes. Club komt dan weer alleen aan de leiding in het klassement. 

Standard en Club Brugge stonden al voor de 86e keer tegenover mekaar op Sclessin. Club kon bij winst weer alleen aan de leiding komen en Standard kon de punten goed gebruiken in de strijd om play-off 1. De wedstrijd begon evenwichtig, maar Club trok de controle over de match stilletjes aan naar zich toe. Na 22 minuten kwam de landskampioen ook op voorsprong. Een relatief makkelijk kopballetje van Jelle Vossen werd door doelman Hubert compleet verkeerd ingeschat en belandde zo tegen de netten.

Na die 0-1 reageerde Standard meteen met een schot van nieuwkomer Mladenovic, maar die poging geraakte niet voorbij een goed keepende Butelle. De Rouches kwamen steeds beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dat niet. De 0-1 bleef zo ook de ruststand.

Noodgedwongen wissels
Standard moest reageren en trok opnieuw naar voren, zonder echt gevaarlijk te zijn. Bij Club Brugge moest Michel Preud’homme twee keer noodgedwongen wisselen. Jelle Vossen liep al een tijdje te trekkebenen en ging eraf voor Wesley, Poulain ondervond te veel last na een botsing met zijn eigen doelman en zo mocht Palacios debuteren.

Twee minpuntjes dus voor blauw-zwart, maar daarnaast alleen maar pluspunten. Club Brugge trok de wedstrijd weer helemaal naar zich toe en kreeg daarbij wat hulp van de thuisploeg. Goreux ging iets te onstuimig door op Izquierdo en Vormer krulde de daaropvolgende vrije trap mooi in doel. Enkele minuten later was het game over voor de Rouches. Butelle lanceerde Wesley en die zorgde met de nodige tijd en ruimte voor de 0-3.

Play-off 1
Na twee nederlagen op Sclessin kan Club Brugge nog eens winnen in de Vurige Stede en het vat met vertrouwen is nog wat voller. Een groot verschil met Standard, waar play-off 1 weer wat verder weg is. De Rouches staan momenteel op de negende plaats met evenveel punten als Racing Genk en vier minder dan de nummer zes in de stand, KV Mechelen. 

Spelverloop

  • 22’ 0-1 Jelle Vossen
  • 66’ 0-2 Ruud Vormer
  • 70’ 0-3 Wesley