Club geeft voorsprong weg: 3-3

Club staat volgende week voor een zware opdracht in Istanboel. Blauw-zwart ging in Jan Breydel met 2-0 rusten tegen Basaksehir, maar gaf die voorsprong na de pauze volledig uit handen. Het werd nog 3-3.

Ivan Leko koos met Nakamba, Perbet en Dennis voor drie debutanten in zijn eerste basisopstelling. De laatste van dat trio deed na zeven minuten al van zich horen. De Nigeriaan kwam eenvoudig naar binnen en schoof de bal knap in de verste hoek en buiten het bereik van doelman Volkan. Basaksehir stribbelde meteen tegen, maar verder dan een schot van Elia – dat via het been van Palacios in hoekschop ging – kwamen de Turken. Club was daarentegen immer efficiënt. Refaelov ging neer op zo’n twintig meter, waarop Denswil de vrije trap knap over de muur in de hoek trapte: 2-0 na amper 17 minuten.

Nadien verloor Club zijn greep op het spel en nam Basaksehir het roer over. De Turken drukten blauw-zwart terug op de eigen helft en voetbalden bijgevolg enkele kansen bij elkaar. Een schot van de bedrijvige Elia zoefde naast, Visca trapte één keer in het zijnet en één keer pal op Horvath. Club trok met een gevleide 2-0 voorsprong de rust in.

Falende defensie

Na de pauze verging het blauw-zwart heel wat minder. Adebayor troefde in de openingsfase Engels af, maar trapte vervolgens naast. Club kwam moeilijk onder de druk uit en dreigde enkel via een afstandsschot van Vormer, dat pal op de vuisten van Volkan belandde. Leko veranderde het geweer van schouder en haalde Dennis naar de kant voor Izquierdo. De Colombiaan had nog geen bal geraakt of hij kon al aftrappen.

Nakamba verloor ongelukkig de bal aan de rand van de zestien. Mossoró werd in de zestien aangespeeld en bleef ijzig kalm. De Braziliaan joeg de bal snoeihard in de bovenhoek en liet Horvath geen kans: 2-1. Vier minuten later was de comfortabele voorsprong van Club verdwenen. De blauw-zwarte defensie, met Palacios en Mechele in de hoofdrol stonden te slapen, waarop Elia vrij ongehinderd de 2-2 voorbij Horvath trapte.

 

Een kwartier voor tijd gaf Club het helemaal weg. Mechele flaterde op een doorsteekpass van de Turken. Mossoró stond plots alleen voor Horvath en faalde niet: 2-3. Club leek een geslagen hond, maar een nieuw vrijetrapdoelpunt van Denswil houdt de hoop op Champions League nog levend. Blauw-zwart moet volgende woensdag minstens één keer scoren in Turkije.