Club Brugge slaat Anderlecht KO

Club Brugge heeft Anderlecht helemaal knock out geslagen met een overtuigende 5-0 forfaitzege. De ruimste zege ooit van blauw-zwart tegen paars-wit. Leider Club telt nu al 13 punten voorsprong op zijn aartsrivaal.

De spanning was meteen voelbaar in de openingsfase waarin beide teams elkaar hoog onder druk zette. Het bleef moeilijk voetballen op het zware veld en dus was het wachten op het eerste doelgevaar tot halfweg de eerste helft. Wesley zette Boeckx op het verkeerde been, maar Spajic bracht redding.

De volgende grote kans was voor Anderlecht. Hanni kwam helemaal alleen voor doelman Butelle, maar durfde het schot zelf niet aan te gaan en verloor de bal toen hij die opzij legde. In twee dolle minuten voor de rust nam Club een optie op de zege met twee doelpunten van Diaby. Eerst bediende Vormer de spits met een afgemeten voorzet en een minuut later kreeg hij na een blunder van Boeckx de bal en een leeg doel zomaar voor de voeten. En zo stond het plots 2-0 aan de rust.

Forfaitcijfers

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft en Club Brugge stelde nog meer vertrouwen tentoon. Net voor het uur werd de blamage nog groter voor Anderlecht. Diaby werd neergehaald in de zestien en Vormer zette de strafschop feilloos om.

De kelk werd helemaal tot op de bodem geleegd. In minuut 73 zette de ingevallen Vossen de 4-0 op het bord. Opnieuw vanop de stip, nadat Vanaken zijn solo in de zestien werd afgestopt. Diezelfde Vanaken zette de forfaitcijfers drie minuten voor tijd op het bord toen hij een afgemeten voorzet van Vossen binnen kopte.