Club begint met negen op negen

Club Brugge is met negen op negen uitstekend begonnen aan het seizoen. Blauw-zwart ging op speeldag drie met 1-2 winnen op bezoek bij Zulte Waregem. Het behoudt zo het maximum van de punten en is voorlopig ook alleen leider. Charleroi kan daar zondag nog naast komen.

Zulte Waregem en Club Brugge begonnen aan de wedstrijd als de nummers één en twee in het klassement. Net zoals Charleroi hadden zij nog een perfect rapport. De match begon evenwichtig, maar na een kwartier duwde de thuisploeg door via Leya Iseka en Peter Olayinka. Net op dat moment sloeg Club Brugge genadeloos toe.

Opnieuw Dennis
Hans Vanaken bereikte met een uitstekende doorsteekpas Limbombe die de bal in een tijd voor doel bracht. Daar stond Emmanuel Dennis om de aanval ook af te maken. Het nieuwe goudhaantje van blauw-zwart zit nu al aan vijf doelpunten in evenveel wedstrijden – alle competities meegerekend. Essevee kwam niet meer in de buurt van Ethan Horvath, maar ook aan de overkant voetbalde Club weinig kansen bij mekaar.

Blauw-zwart kwam nadien scherp uit de kleedkamer en kreeg ook wat hulp van de thuisploeg. Derijck deed high five met de bal en dus ging de bal op de stip. Jelle Vossen zette de strafschop perfect om. Zulte Waregem gaf zich niet zo maar gewonnen. Na een knappe aanval van Olayinka en Hamalainen zette Leya Iseka Essevee op het scorebord.

Club ontsnapt aan penalty
Zulte Waregem voelde dat er meer in zat en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Club Brugge werd achteruit geduwd en ontsnapte een kwartier voor tijd ook aan een penalty. Olayinka ging neer in de zestien na een tik van Mechele tegen zijn enkel. De ref én videoref grepen niet in. De troepen van Ivan Leko hielden uiteindelijk stand en zo behoudt Club na drie speeldagen het maximum van de punten. Essevee verliest een eerste keer na twee zeges.

Door: Viona Daelemans