China jaagt ook op 5 andere Rode Duivels

Naast Axel Witsel hebben nog minstens vijf andere Rode Duivels een lucratief aanbod gekregen om in de Chinese Super League te gaan spelen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Romelu Lukaku zei al nee, de anderen wachten nog af.

Zowel Romelu Lukaku, Christian Benteke, Dries Mertens, Mousa Dembéle en Marouane Fellaini kregen een aanbod vanuit China. Over de grootte van de bedragen en de namen van de clubs, is niets bekend. Maar de meesten kregen een voorstel dat nog interessanter is dan de 18 miljoen euro die Axel Witsel zou opstrijken.

Of ze effectief ingaan op het voorstel, valt af te wachten. Romelu Lukaku heeft het voorstel alvast geweigerd. Andere spelers moeten nog eens nadenken over het voorstel. Enerzijds willen ze hun plaats bij de nationale ploeg en hun huidig geluk niet op het spel zetten, maar anderzijds is de Chinese lokroep financieel erg aantrekkelijk.

Niet toevallig zijn het alleen maar middenvelders en aanvallers die door Chinese tussenpersonen worden benaderd. Chinese clubs mogen maar een maximum van drie niet-Aziatische buitenlanders opstellen. De meeste kiezen voor aanvallende spelers omdat die commercieel interessanter zijn.