Cayman en Wullaert zorgen voor zege Flames

Na de 12-0-recordzege tegen Moldavië hebben de Red Flames ook hun tweede WK-kwalificatiematch gewonnen. De Belgische voetbalvrouwen zetten in Leuven Roemenië op zij met 3-2. Janice Cayman maakte de eerste twee Belgische treffers, Gouden Schoen Tessa Wullaert zorgde in de slotminuten voor de winning goal. 

De Red Flames waren van bij de start baas op Den Dreef, alleen misten ze wat scherpte in de afwerking. Tessa Wullaert kopte een voorzet van Janice Cayman naast, Davinia Vanmechelen trapte in het zijnet.

Na een half uur was het dan toch raak voor België. Met het hoofd bracht Janice Cayman de Red Flames op voorsprong en zes minuten daarna zorgde ze ook voor de 2-0. Meteen na de tweede Belgische treffer maakte Dulsa er 2-1 van.

De Red Flames kregen al snel een tik in de tweede helft. Van den Abbeele verloor de bal voor eigen doel, Rus kon daarvan profiteren en hing de bordjes weer gelijk. België was even het noorden kwijt, maar in een sterk slotkwartier bezorgde Tessa Wullaert de Red Flames nog de zege.

De Belgische voetbalvrouwen beginnen zo met een zes op zes aan hun WK-kwalificatie. Volgende week dinsdag volgt de verplaatsing naar Portugal.