Brussel: "Blamage voor Belgisch voetbal"

Het organisatiecomité van het Brussels EK-project reageert enorm ontgoocheld na de beslissing van de UEFA om België geen wedstrijden te laten organiseren. “Dit is een blamage voor het Belgische voetbal”, reageert voorzitter en Brussels schepen van Sport Alain Courtois.

“Het internationale imago van ons Belgisch voetbal krijgt hierdoor een enorme dreun. De reputatieschade die we hiermee oplopen is aanzienlijk”, aldus Courtois. “We lopen hiermee honderd à tweehonderd miljoen euro aan inkomsten mis. Onder meer op vlak van hotelovernachtingen, toerisme, transport, fanzones, etc.”

“Gelukkig hebben we de Tourstart in 2019, waarmee we internationaal wel aantonen dat Brussel in staat is om grote sportevenementen te organiseren”, gaat Alain Courtois verder. Hij wil net zoals de Belgische voetbalbond het dossier van het Eurostadion nog niet begraven. “Wij hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat de bevoegde Vlaamse ministers de omgevingsvergunning afleveren eind januari, zodat in Brussel een van de meest moderne voetbalstadions in Europa kan worden ontwikkeld.”