Broos is ontslagen bij Kameroen

Hugo Broos is niet langer de bondscoach van Kameroen. Hij slaagde er deze zomer niet in om de Kameroeners te kwalificeren voor het WK in Rusland. Begin dit jaar won Broos met Kameroen als eerste Belgische coach ooit de Africa Cup.

In een reactie aan VTM NIEUWS zegt Broos dat hij door een aantal administratieve problemen - lees: Broos werd al 6 maanden niet meer betaald - zelf 15 december als deadline had gesteld. De Kameroense voetbalbond reageert nu door Broos te ontslaan. 

De 65-jarige Hugo Broos tekende in februari van vorig jaar een contract om bondscoach te worden van het Afrikaanse Kameroen. Broos zat op dat moment bijna een jaar zonder werk. In Kameroen was men niet meteen enthousiast over de komst van de ‘onbekende’ Broos. Maar dat veranderde snel na de Afrika Cup van begin dit jaar.

Daar haalde Kameroen onverhoopt de finale nadat het onder andere Senegal en Ghana uitschakelde. In de finale waren de Ontembare Leeuwen met 2-1 te sterk voor Egypte. Broos werd meteen een held van de natie.

Maar de kwalificatie voor het WK in Rusland verliep niet zo goed voor Kameroen. Broos eindigde slechts op de derde plaats in een groep met Nigeria, Zambia en Algerije waardoor de Afrikaanse kampioen het WK op z’n buik kon schrijven. Broos lag nog onder contract tot februari 2018, maar daar komt dus vroegtijdig een einde aan.