Dossier Rode Duivels

Broertjes Hazard bezorgen België zege

De Rode Duivels hebben hun kwalificatiecampagne voor het WK van volgende zomer in Rusland afgesloten met een makkelijke zege. België won in het Koning Boudewijnstadion met 4-0 van Cyprus. De broertjes Eden en Thorgan Hazard en Romelu Lukaku zorgden voor de doelpunten. België was al zeker van een WK-ticket en eindigt deze kwalificatieronde met een bijna perfect rapport van 28 op 30.

Met het ticket voor Rusland al een maand op zak wilden de Rode Duivels van deze laatste kwalificatiematch een recordavond maken. Jan Vertonghen stak Jan Ceulemans voorbij als recordinternational en kreeg daarvoor de aanvoerdersband. Verder wilden de Duivels het doelpuntenrecord van Duitsland breken en dat deden ze met Batshuayi, Tielemans en Thorgan Hazard in de basis. Lukaku, De Bruyne en Mertens begonnen op de bank.

België nam de wedstrijd van bij de start in handen en vooral Thorgan Hazard had er zin in. Samen met Thomas Meunier zorgde hij voor heel wat gevaar vanop rechts. De aanvallende start van de Duivels werd na twaalf minuten ook beloond. Eden Hazard trapte België op voorsprong, Cyprus zag sterretjes. Na de openingsgoal zakte het tempo, de controle bleef wel voor de Duivels. In het slot van de eerste helft kwamen ze ook nog dichtbij de 2-0, maar Batshuayi, Tielemans en Thorgan Hazard konden hun kansen niet afmaken.

Vroeg in de tweede helft lukte het België wel om een tweede keer te scoren. De Cypriotische doelman kreeg een schotje van Batshuayi niet weggewerkt en daarvan kon een aandachtige Thorgan Hazard van profiteren. De kleine broer van Eden scoort zo bij zijn eerste basisplaats voor de Rode Duivels. Eden zelf maakte er even later nog 3-0 van vanop de stip. Romelu Lukaku mocht in de tweede helft invallen en zorgde voor de 4-0. De spits van Manchester United kon nog een tweede keer scoren, maar de 5-0 werd afgekeurd voor buitenspel.

België eindigt zijn kwalificatiecampagne voor het WK zo met een knappe 28 op 30. En nog belangrijker: de Rode Duivels zullen bij de loting reekshoofd zijn. Ze ontlopen zo toplanden als Duitsland en Argentinië.