Bondsparket én Sa Pinto in beroep

Na Standard en trainer Ricardo Sa Pinto zelf gaat ook het Bondsparket van de Belgische voetbalbond in beroep tegen de twee weken schorsing die de Geschillencommissie Sa Pinto oplegde. Volgens de ene partij is de straf te zwaar, voor de andere is ze te licht. Het hoger beroep wordt nu vrijdagmiddag behandeld. 

Sa Pinto werd dinsdag geschorst van 7 tot en met 21 december. Hij zou zo de competitiewedstrijden tegen Waasland-Beveren (08/12) en AA Gent (16/12) én de bekerwedstrijd tegen KV Oostende moeten volgen vanuit de tribune.

De trainer van Standard kreeg die schorsing na zijn bizarre gedrag tegen Anderlecht, in de achtste finales van de Croky Cup. Sa Pinto kreeg een bekertje naar zich gegooid waarna hij theatraal tegen de grond ging. Hij bleef zo’n minuut liggen op het veld en ging nadien helemaal door het lint wanneer de scheidsrechter hem naar de tribune stuurde.

Het Bondsparket vroeg een schorsing van zes weken en gaat nu dus in beroep tegen de twee weken die de Geschillencommissie hem oplegde. Standard en Sa Pinto zelf tekenden ook beroep aan, zij pleiten voor de vrijspraak.