Belgische beloften zetten stap naar EK

De Belgische beloftenploeg heeft een nieuwe stap richting het Europees kampioen gezet. De ploeg van coach Johan Walem won met 1-2 op het veld van Turkije en verstevigt zo z’n leidersplaats in hun kwalificatiegroep. De groepswinnaar mag rechtstreeks naar het EK van 2019 in Italië.

De Belgische U21 zitten nu halverwege hun kwalificatiecampagne. Donderdag wonnen de jonge Duivels nog met 3-2 van Cyprus. De wedstrijd tegen Turkije was de zesde van tien kwalificatiewedstrijden. De Turken kwamen wel op voorsprong tegen de Belgen, maar een owngoal vlak voor de rust en een doelpunt van Genk-speler Siebe Schrijvers vijf minuten voor tijd zorgden voor een nieuwe Belgische overwinning.

De beloften blijven zo eerste in hun kwalificatiegroep met 14 punten. Dat zijn voorlopig 6 punten meer dan eerste achtervolgers Zweden (dat wel twee matchen minder heeft) en Hongarije.

U19 plaatst zich

Daarnaast hebben ook de Belgische U19 van traienr Gert Verheyen zich laten opmerken. Na een 3-5 overwinning tegen Zwitserland hebben de U19 zich geplaatst voor het EK van volgend jaar in Georgië.