Beerschot ontmaskert "OHL-spion"

Een opvallend verhaal van bij Beerschot Wilrijk. De club heeft vrijdag op de ochtendtraining een spion ontmaskert van OH Leuven, rechtstreeks concurrent voor de eerste periodetitel in eerste klasse B en de volgende tegenstander van de Antwerpse club.

De club maakt het nieuws zelf bekend op hun website. “Deze voormiddag was er een man stiekem beelden aan het maken van standaardsituaties die de spelers van KFCO Beerschot Wilrijk inoefenden. Toen hij aangesproken werd door trainer Marc Brys en sportief manager Frank Staes, probeerde hij eerst zijn iPad en smartphone nog weg te moffelen, maar hij gaf nadien toe dat hij wel degelijk enkele oefeningen had opgenomen.”

De man in kwestie ontkende eerst elke link met OH Leuven, maar werd nadien ontmaskerd door masseur Benny. Die werkte tot voor kort bij OHL. “De man voelde zich plots ongemakkelijk en gaf schoorvoetend toe dat hij ‘in opdracht’ beelden maakte.”

Trainer Marc Brys was nadien niet te spreken op het incident, zo staat te lezen op de clubwebsite. “Wat zijn dat nu voor manieren. Zonder toestemming beelden maken van onze training, zo iets kan niet.”

Niet de eerste keer
Beerschot Wilrijk is naar eigen zeggen al voor de tweede week op rij slachtoffer van dit soort spionage. “Westerlo-trainer Vedran Pelic heeft vorige week zowel voor de wedstrijd als tijdens de rust de tactische bespreking van Marc Brys staan afluisteren. Hij deed dat vanuit de toiletten die in ’t Kuipje grenzen aan de bezoekerskleedkamer.”

“Dit is ongehoord”, reageert Marc Brys op de clubwebsite. “Hoe diep kan je eigenlijk vallen? Niet moeilijk dat het tactisch plaatje bij Westerlo tegen ons klopte als een bus. Hoe dan ook, we laten ons hier niet door van de wijs brengen. Wij proberen zondag op een faire manier OHL te kloppen.”

Westerlo heeft ondertussen gereageerd op haar website: "De Heer Pelic ontkent ten stelligste zich van dergelijke bedenkelijke praktijken te bedienen om de tegenstrever te bekampen. KVC Westerlo steunt hem hierin volledig. De betichtingen zijn niet alleen leugenachtig en kunnen dus feitelijk weerlegd worden, maar stroken ook totaal niet met het imago van de trainer van KVC Westerlo of met het imago van onze club in het algemeen. Dat de heer Brys door het afleggen van dergelijke verklaringen zich tracht goed te praten zegt meer over hem dan over onze club en trainer, wiens sportieve integriteit absoluut niet in twijfel kan getrokken worden."

Interessant duel
Het duel tussen Beerschot Wilrijk en OH Leuven zondag is er een tussen de nummer twee en één uit eerste klasse B. Het verschil tussen beide teams is twee punten in het voordeel van OHL. Als Beerschot wint, sprint het dus over OH Leuven naar de leiding in 1B.