Atlético versterkt zich met Vitolo

Atlético Madrid heeft woensdag officieel de komst van Vitolo bekendgemaakt. De Spaanse flankspeler komt (met slaande deuren) over van Sevilla en tekende bij Los Colchoneros een contract tot medio 2022. De 27-jarige Vitolo had bij Sevilla een afkoopsom van zo'n 40 miljoen euro in zijn contract staan.

Atlético Madrid kan echter nog niet meteen gebruik maken van de diensten van Vitolo. Het team van Rode Duivel Yannick Carrasco heeft nog een transferverbod tot januari en leent Vitolo daarom voor een half seizoen uit aan Las Palmas, de club waar Vitolo zijn jeugdopleiding doorliep. De transfer van Vitolo betekent het einde van een ware transfersoap. Maandag kondigde Sevilla nog trots aan dat de buitenspeler zijn contract in Andalusië met vijf seizoenen zou gaan verlengen. Dat bleek echter voorbarig.

Vitolo kwam de voorbije vier seizoenen tot 177 wedstrijden in het eerste elftal van Sevilla en mocht drie opeenvolgende Europa League's (2014, 2015 en 2016) op zijn palmares bijschrijven. Na het EK ontpopte Vitolo zich tot een vaste pion in het Spaans nationaal elftal. Momenteel zit hij aan 11 caps voor La Roja.