Antwerp pakt eerste thuisoverwinning

Antwerp heeft zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. De Great Old won op de Bosuil met 3-0 van KV Kortrijk. Owusu en Dequevy voor de pauze en Rodrigues & Ardaiz in de slotfase maakten de doelpunten. Antwerp springt zo voorlopig naar een vierde plaats in het klassement.

Antwerp nam meteen het initiatief in de eerste helft. De eerste kans was ook meteen voor de Great Old, maar Hairemans trapte naast. Na tien minuten was het toch raak: Owusu profiteerde van balverlies in de Kortrijkse defensie en maakte er 1-0 van. Het was al Antwerp wat de klok sloeg, maar de thuisploeg mocht van geluk spreken toen Kortrijk geen penalty kreeg na een trekfout op D’Haene. Meteen daarna verdubbelde Antwerp z’n voorsprong. Owusu kopte een voorzet van Hairemans goed terug en Dequevy stond perfect opgesteld om de 2-0 van dichtbij binnen te knikken.

In de tweede helft zakte Antwerp terug en werd Kortrijk gevaarlijker, maar tot echt grote kansen kwamen de West-Vlamingen niet. Het was zelfs Antwerp dat via Owusu de beste kans kreeg, maar de Ghanees zag z’n poging naast belanden. Vlak daarna kreeg de ingevallen Perbet een grote kans, maar hij was te verrast een trapte over de bal.

Videoref
Een opvallende fase kwam er vijf minuten voor tijd. Ref Laforge floot een strafschop voor Antwerp, maar na tussenkomst van de videoref en het bekijken van de beelden bedacht hij zich. De 3-0 kwam er wat later toch. Ivo Rodrigues slalomde door de Kortrijkse defensie en maakte het knap af. Invaller Ardaiz zette met de 4-0 in de slotminuut de kers op de taart, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Antwerp boekte zo – tot grote tevredenheid van de supporters – z’n eerste thuisoverwinning van het seizoen. Kortrijk kon nu al vier wedstrijden op rij niet meer winnen.