Antwerp na 13 jaar terug naar eerste

Na dertien jaar in het vagevuur van tweede klasse, keert Antwerp terug naar de eerste klasse van het Belgische voetbal. The Great Old won na de heenmatch ook de terugwedstrijd in de finale van 1B tegen Roeselare. Het werd 1-2 met dank aan Tuur Dierckx en invaller Stallone Limbombe.

Dankzij de 3-1-zege in de heenmatch begon Antwerp met een comfortabele voorsprong aan de terugwedstrijd. Roeselare moest gaan scoren als het nog kans wilde maken op promotie en begon dan ook gedreven aan de wedstrijd. Antwerp was erop gebrand om de promotie niet meer uit handen te geven en zo ging de match aanvankelijk goed op en neer.

Vlak voor het half uur kwam Roeselare twee keer dichtbij de openingsgoal via Brouwers en Kehli, maar meteen daarna kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Op de counter vond Hairemans Tuur Dierckx, die Antwerp op voorsprong bracht. Roeselare gaf zich niet zomaar gewonnen. De West-Vlaamse club trok naar voren en Schmisser hing vijf minuten na de openingsgoal de bordjes weer gelijk met een rake kopbal.

Beide ploegen hadden veel gegeven in een intense eerste helft en dat was er na de pauze aan te zien. Antwerp controleerde de wedstrijd terwijl bij Roeselare het vet van de soep was. Een dikke tien minuten voor het laatste fluitsignaal viel de wedstrijd in een definitieve plooi. Invaller Stallone Limbombe stond nog maar een minuut op het veld, maar hij maakte er 1-2 van met een mooi gekruist schot. 

Feest na laatste fluitsignaal
Stamnummer één keert zo na dertien lange seizoenen in tweede klasse terug naar het hoogste niveau in het Belgische voetbal. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde dan ook enorm bij alles en iedereen die Antwerp lief heeft. 

Bij de promotie naar eerste klasse hoort ook een beker. Kapitein Frédéric Duplus mag die in de lucht steken. 

De spelers bouwden na de wedstrijd een feestje in de kleedkamer.