Antwerp duwt Essevee dieper in de put

Zulte Waregem blijft in het sukkelstraatje na een nieuwe nederlaag tegen Antwerp. Ardaiz en Hairemans zorgden nog voor de rust voor de twee Antwerpse doelpunten, De Fauw milderde voor Waregem in de tweede helft. Essevee zet een dramatische 4 op 33 neer en zakt hierdoor steeds verder weg in het klassement, Antwerp blijft stevig in de topzes.

De wedstrijd startte slecht voor de thuisploeg, na een fout van Heylen op Ardaiz floot ref Wouters een penalty. Hairemans trapte de elfmeter keurig binnen en zo stond het na zes minuten al 0-1. Zulte Waregem nam daarna de wedstrijd wel in handen maar liep tegen een dubbele achterstand aan na een knap afgeronde counter van Ardaiz. Niet veel later kende scheidsrechter Wouters opnieuw een (onterechte) penalty toe, deze keer pakte doelman Bossut uit met een knappe redding op de inzet van Hairemans. Zo bleef het 0-2 en koesterde Essevee nog een beetje hoop voor een ommekeer in de tweede helft.

Zulte Waregem begon met goede moed aan de tweede helft en ging vol in de aanval. Uiteindelijk was het Davy De Fauw die de spanning terug in de wedstrijd bracht door Bolat te vloeren met een rake volley. Ondanks de aanhoudende druk van de thuisploeg viel de bal niet meer goed voor de troepen van Dury, waardoor de dramatische reeks wordt verdergezet.