Anderlecht voor de 34e keer kampioen

Bekijk de samenvatting vanaf 2:28

Anderlecht is voor de 34e keer in de clubgeschiedenis kampioen in de Belgische eerste klasse. Paars-wit won met 1-3 op het veld van Charleroi na onder meer twee doelpunten van Teodorczyk. 

De wedstrijd tussen twee teams van coaches die steevast uitgaan van een stevige organisatie leverde een matige eerste helft op in een nochtans uitverkocht en sfeervol Mambourg. Anderlecht kreeg het tempo niet in de wedstrijd en kwam ook op achterstand. Na mistasten in de Anderlecht-verdediging met doelman Boeckx, Kara en Spajic in de hoofdrollen kon Chris Bedia het leer in doel schuiven: 1-0 na 27 minuten.

De Ivoriaan bedankte zo voor het vertrouwen want hij had verrassend de voorkeur gekregen op Anderlecht-huurling Hamdi Harbaoui. Enkel over de 1-0 achterstand van Club Brugge op het veld van KV Oostende kon paars-wit bij de rust tevreden zijn en zo was Anderlecht virtueel landskampioen. Anderlecht kwam met nieuwe moed en drang naar voren uit de kleedkamers.

Plots dook daar dan toch Teodorczyk op in de zestien. De Poolse international had tot dan op een eiland gestaan, maar na een duel met Dessoleil viel het leer voor zijn voeten en trapte de spits zijn eerste doelpunt sinds 12 maart tegen de netten: 1-1 en de titel kwam zo wel erg dichtbij voor paars-wit.

Toch was het nog tot in het slot opletten geblazen, want Bedia had de 2-1 nog aan de voet en in Oostende was Club op gelijke hoogte geklommen. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nam Teodorczyk met zijn tweede van de avond echter alle twijfels weg: 1-2. Invaller Massimo Bruno zette even later nog de 1-3 op het scorebord, meteen ook de eindstand en Anderlecht voor de 34e keer landskampioen.