Anderlecht pijnlijk onderuit tegen Charleroi

Anderlecht heeft een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Charleroi. Na een turbulente wedstrijd met drie rode kaarten wonnen de Carolo's met 1-3 in het Astridpark. Charleroi staat nu steviger op de tweede plaats, RSCA volgt op 10 punten van leider Club Brugge.

Het eerste kwartier viel er nauwelijks wat te beleven in het Astridpark, tot Deschacht de doorgebroken Rezaei neerhaalde in de zestien. Gele kaart en strafschop voor Charleroi. Rezaei zette zelf de elfmeter feilloos om en bracht Charleroi zo op een gunstige 0-1. Het was duidelijk niet het avondje van Olivier Deschacht want na een dik halfuur liet hij zich vangen aan de balvaardige Benavente, dat kwam hem op een tweede gele kaart en een terechte uitsluiting te staan. Rezaei had de kans om meteen te profiteren van het numerieke overwicht maar zijn kopbal eindigde tegen de lat. Ook Benavente en Tainmont lieten na om de score verder op te drijven voor de rust.

In de tweede helft ging het voor Anderlecht van kwaad naar erger: onder druk van Rezaei gleed een ongelukkige Kums de bal in zijn eigen doel. Een kwartier voor tijd diepte Benavente de voorsprong nog verder uit met de 0-3 voor de Carolo's. Onyekuru milderde dan weer tot 1-3 voor de thuisploeg. In een turbulent slot pakten Baby voor Charleroi, en Teodorczyk voor Anderlecht, nog een tweede gele kaart. Zo eindigde de wedstrijd met maar 19 spelers op het veld.