Seedorf ontslagen bij AC Milan

De 38-jarige Nederlander Clarence Seedorf is niet langer trainer van AC Milan. Volgens La Gazetta dello Sport zou ex-aanvaller Filippo Inzaghi hem opvolgen.

Seedorf die als speler 430 wedstrijden speelde voor Milan en met de club twee maal de Champions League wist te winnen, in 2003 en 2007, was sinds januari aan de slag bij de Italiaanse club. In zijn korte periode als trainer kreeg hij de fans achter zich door de stadsderby tegen Inter Milaan te winnen, maar de echte resultaten bleven uit. Clarence Seedorf kon geen Europees voetbal afdwingen en zo treedt AC Milan voor het eerst sinds 1998 niet aan in Europa.

Filippo Inzaghi zou volgens La Gazetta dello Sport nu naar voren geschoven worden als de nieuwe hoofdtrainer. De ex-goaltjesdief van AC Milan, die in 202 wedstrijden voor Milan 73 keer wist te scoren, speelde van 2002 tot 2012 nog samen met Seedorf bij de Rossoneri. Voor Inzaghi is het mogelijk zijn debuut als trainer.

Het ontslag van de Nederlander zou de club een duit kunnen kosten. In zijn doorlopende contract staat namelijk een ontslagclausule van 10 miljoen euro. Een zware streep door de rekening van Milan-voorzitter Silvio Berlusconi.

102 keer gelezen