Pechvogel Bender out voor WK

Duits bondscoach Joachim Löw zal in Brazilië niet op Lars Bender kunnen rekenen. De 25-jarige middenvelder heeft een hamstringblessure opgelopen en is out voor het WK.

Bender was de enige speler van Bayer Leverkusen die in de voorselectie werd opgenomen. De Mannschaft traint momenteel in Zuid-Tirol, waar Bender geblesseerd het veld verliet. Hij moest ook al forfait geven voor de oefeninterland tegen Polen. Löw riep daarom al Borussia Mönchengladbach-middenvelder Christoph Kramer op als alternatief.

Ook Phillip Lahm, Manuel Neuer en Bastian Schweinsteiger (allen Bayern München) en Miroslav Klose (Lazio) sukkelen met kleine kwaaltjes. Sami Khedira blijft een twijfelgeval. De middenvelder van Real Madrid scheurde vijf maanden geleden de kruisbanden van zijn rechterknie en speelde sinds zijn revalidatie nog maar twee wedstrijden. Op 2 juni maakt Löw zijn definitieve selectie bekend.

Duitsland speelt in groep D tegen de Verenigde Staten, Ghana en Portugal en is een mogelijke tegenstander van de Rode Duivels in de tweede ronde. 

69 keer gelezen