Financial Fair Play bestraft negen clubs

De Franse eersteklasser Paris Saint-Germain heeft van de Europese Voetbalfederatie (UEFA) een boete van 60 miljoen euro gekregen voor het overtreden van de Financial Fairplay Regulations. De Franse kampioen kan wel 40 miljoen euro terugverdienen door schoon schip te maken. Ook het Engelse Manchester City kreeg zo'n boete. Zeven andere clubs komen er goedkoper van af.

Net als City mag ook PSG volgend seizoen niet meer dan 21 spelers op de selectielijst voor Champions Leaguewedstrijden zetten. Normaal gezien zijn dat er 25. De UEFA legt de sanctie op omdat City en PSG zichzelf door buitensporige investeringen een groot voordeel op andere clubs gegeven hebben.

Ook zeven andere clubs werden door de federatie gestraft voor overtredingen op de Financial Fairplay-regels, zij het met lagere boetes.Daarbij zijn drie Russische clubs. Zenit St. Petersburg, de club van Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts, moet 12 miljoen euro betalen. Rubin Kazan kreeg een boete van 6 miljoen, en Anzhi Makhachkala komt er met 2 miljoen euro vanaf.

Nog kleinere boetes waren er voor de Turkse clubs Galatasaray, Bursaspor en Trabzonspor, en het Bulgaarse Levski Sofia. Die vier clubs moeten 200.000 euro betalen.

 

121 keer gelezen