Club Brugge furieus over WK-selectie

Club Brugge ziet met Timmy Simons en Thomas Meunier twee spelers “afgewezen” worden door bondscoach Marc Wilmots. De Bruggelingen reageren furieus en vol ongeloof op de eigen website. Het is van het WK in 1954 geleden dat BlauwZwart geen speler bij de Belgische WK-selectie heeft.

“Ik stel vast dat Club Brugge de enige Belgische topclub is waarvan geen enkele speler wordt geselecteerd voor het WK ”, aldus general manager Vincent Mannaert. “Nochtans spelen wij met het hoogste aantal Belgen en draaien we in de competitie het beste seizoen in 9 jaar en doen we nog volop mee voor de titel op twee wedstrijden van het einde van de competitie”.

“Timmy Simons en Thomas Meunier zijn 2 absolute sterkhouders die niet alleen bij Club uitstekend bezig zijn”, vervolgt Mannaert. “Ze hebben het ook prima gedaan bij de Rode Duivels. Timmy miste als voorbeeldprof en boegbeeld geen enkele (oefen)wedstrijd in deze WK-campagne, Thomas was in zijn eerste 2 interlands een revelatie. Dat zij vooraf gegaan worden door spelers die geen basisstek hebben in hun eigen club doet de wenkbrauwen fronsen en het komt bovendien hard aan bij de Blauw-Zwarte familie”.

“Meer dan ooit staan we met Club Brugge als 1 blok achter Timmy en Thomas”, besluit Mannaert. “Terzelfdertijd hopen we, niettegenstaande we het oneens zijn met de selectie van de bondscoach, dat de Rode Duivels zo lang mogelijk mee gaan op het WK in Brazilië”.

98 keer gelezen