Courtois voorbij Hazard naar finale

Atletico Madrid en Thibault Courtois hebben zich geplaatst voor de finale van de Champions League op 24 mei in Lissabon. Atletico won met 1-3 op het veld van Chelsea. Zo zien we een Spaanse finale tussen stadsgenoten Real en Atletico Madrid. Courtois haalde het van die andere Rode Duivel, Eden Hazard.

De heenwedstrijd in Madrid eindigde op een troosteloze 0-0. Nu zat er toch wat meer vuur in de wedstrijd. Atletico kwam al snel dicht bij een doelpunt wanneer een voorzetschot van Koke op de lat viel. Eden Hazard was fit en stond gewoon aan de aftrap. Maar bij de eerste écht goeie aanval van Chelsea was hij niet betrokken. Willian liep zich goed vrij en kon meegeven met Azpilicueta. Zijn voorzet werd door Torres, ex-Atletico, binnen getrapt. Courtois was kansloos want het schoot week nog af op het been van Suarez. Lang kon Chelsea niet genieten van die voorsprong. Vlak voor de rust knutselden de Spanjaarden een knappe aanval ineen die werd afgerond door Adrian Lopez. Zo stond het 1-1 en was Atletico virtueel geplaatst voor de finale.

In de tweede helft begon Chelsea met goeie intenties. Terry zag z’n kopbal gestuit door een goeie redding van Courtois. Op het uur kreeg de wedstrijd een andere wending. Invaller Eto’o beging een duidelijke strafschopfout op Diego Costa. De topschutter van Atletico twijfelde niet en joeg de 1-2 hoog in doel. Atletico op rozen. Het werd zelf nog erger voor Chelsea. Arda Turan kopte eerst nog tegen de lat, maar tikte de rebound zelf voorbij Schwarzer. De Spaanse supporters waren het delirium nabij, Mourinho droop af.

Zo zien we in de finale voor het eerst twee Belgen terug. Thibault Courtois en Toby Alderweireld kijken dan het Real Madrid van Cristiano Ronaldo en co in de ogen. 

 

5146 keer bekeken