"Januzaj mag mee op WK-stage"

Adnan Januzaj behoort tot de brede selectie van 26 of 27 spelers waarmee Marc Wilmots in Genk de WK-voorbereiding aanvat. Dat vertelde de bondscoach in een interview met Het Laatste Nieuws. De 19-jarige speler van Manchester United, die zich onlangs selecteerbaar stelde voor de Duivels, heeft echter geen garantie gekregen dat hij mee naar het WK mag.

"Op 22 januari, de dag van de Gouden Schoen, heb ik in Manchester drieënhalf uur gesproken met de papa van Adnan en diens manager Dirk De Vriese", vertelt Wilmots. "We hebben een goed gesprek gehad en hebben afgesproken dat we daar niets over zouden zeggen tot 30 april. Alleen wou ik op 30 april weten of de speler selecteerbaar was voor het WK.”

Wilmots maakt op 13 mei zijn voorselectie voor het WK bekend en daar maakt Januzaj dus deel van uit. "Adnan heeft 27 wedstrijden voor Manchester United gespeeld en heeft me veel laten zien. Hij kan op de vleugel en op de negen spelen en dat is interessant, zeker omdat Christian Benteke niet meer beschikbaar is. Dat ik hem meeneem op stage, vind ik normaal, gezien zijn prestaties van het laatste jaar. Ik zal zeggen: 'Er is één waarheid: het veld. Kom jongen, laat het mij zien'."

De WK-voorbereiding van de Belgen start op 19 mei in Genk. Van 27 mei tot 2 juni trekken de Duivels op stage naar Zweden. 

 

137 keer gelezen