Minuut stilte in CL-wedstrijden

De halve finales in de Champions League zullen dinsdag (Bayern München-Real Madrid) en woensdag (Chelsea-Atletico Madrid) beginnen met een minuut stilte ter nagedachtenis van de vorige week overleden Tito Vilanova en Vujadin Boskov. Dat meldt UEFA. De clubs mogen zelf beslissen als ze met een rouwband spelen. Bayern München, de ploeg van Pep Guardiola, doet dat zeker. Vilanova en Guardiola waren goeie vrienden.

Vilanova was van 2008 tot 2012 de assistent van Guardiola bij Barcelona. Na het vertrek van Guardiola nam Vilanova zelf het roer over bij de Catalaanse grootmacht. Hij leidde Barça naar de titel in 2013. Hij zat wel niet altijd op de bank, want in december 2012 werd bij Vilanova voor de tweede keer kanker vastgesteld. Eerder had hij in 2011 al een tumor aan de speekselklieren laten verwijderen. In maart 2013 keerde Vilanova terug op de bank bij Barcelona. Maar in juli 2013 sloeg het noodlot opnieuw toe. Er werd voor de derde keer kanker vastgesteld bij de Spaanse coach. Vilanova nam ontslag als coach van Barcelona. Dit weekend is hij op 45-jarige leeftijd overleden.  

Vujadin Boskov overleed op 82-jarige leeftijd. De Serviër is de voormalige bondscoach van Joegoslavië, Feynoord, Real Madrid en Sampdoria. Met Real Madrid won Boskov de Spaanse titel en de Spaanse beker in 1980. Later won hij met het Italiaanse Sampdoria twee Italiaanse bekers en de Europa Cup II in 1990. Een jaar later werd hij ook Italiaans landskampioen. In 1992 verloren Boskov en Sampdoria nog de Europa Cup I-finale tegen Barcelona. In 2000 kwalificeerde het toenmalige Joegoslavië zich onder Boskov voor het EK in België en Nederland. Joegoslavië verloor in de kwartfinales.

Met deze minuut stilte betuigt de UEFA zijn respect aan Vilanova en Boskov. 

 

156 keer gelezen