Hazard is jonge speler van het jaar

Eden Hazard is verkozen tot beste jonge speler in de Premier League. De 23-jarige aanvallende middenvelder kreeg de prijs van zijn collega’s profvoetballers. “Ik wil in de eerste plaats mijn teammaats, de staf en de fans van Chelsea bedanken” zegt Hazard. De Rode Duivel grijpt wel naast de hoofdprijs, de Speler van het Jaar. Die eer ging naar Liverpool-topschutter Luis Suarez.

De Professional Footballers’ Association verkoos dus Hazard als beste jonge speler. Hij kreeg de voorkeur op Daniel Sturridge en Raheem Sterling van Liverpool, Luke Shaw van Southampton, Ross Barkley van Everton en Aaron Ramsey van Arsenal. Hazard was ook vorig jaar genomineerd, maar toen ging de eer naar Gareth Bale, die inmiddels voor zo’n 100 miljoen euro naar Real Madrid verhuisde. “Het is altijd leuk een trofee te krijgen, want dat betekent dat je een goed seizoen speelde, maar ik hecht meer belang aan collectieve prijzen” aldus Hazard.

Hazard was dit seizoen al goed voor 14 doelpunten en 7 assists. Hij werd, net als Vincent Kompany, ook verkozen in het elftal van het jaar in de Premier League. Hazard was in Frankrijk al twee keer speler van het jaar. Hij werd er ook kampioen en won de beker met Lille. Met Chelsea won hij in 2013 de Europa League.

 

710 keer bekeken