Lokeren – Club Brugge

Club Brugge heeft zaterdag met 1-3 gewonnen op bezoek bij Lokeren en komt daardoor voorlopig aan de leiding. De treffers kwamen op naam van Harbaoui, Gudjohnsen, De Sutter en Sobota.

Op Daknam liet vooral Club Brugge in de eerste helft van zich spreken. Toch was het Lokeren dat de score opende via Harbaoui. Op een vrije trap van Vanaken kopte hij in de 40ste minuut zijn 21ste competitietreffer voorbij doelman Ryan. De bekerwinnaar, die op de vorige speeldag met 3-2 de maat van Zulte Waregem nam, trok met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamers.

Na de pauze gingen de troepen van Michel Preud'homme resoluut op zoek naar een doelpunt. Dat kwam er ook, na een snelle counter via Sobota plaatste de ingevallen Gudjohnsen de bal in de 62ste minuut mooi in de rechterhoek.

Zes minuten later kwam Club Brugge zelfs op voorsprong via de eveneens ingevallen De Sutter. De kwieke Sobota tekende opnieuw voor de assist. Meunier trof niet veel later de paal.

Lokeren wist het tij niet meer te keren en kon zo geen wraak nemen voor de 5-1 nederlaag tegen blauw-zwart op de eerste speeldag van Play-off 1. In de toegevoegde tijd nam Sobota alle twijfels weg.

21889 keer bekeken