Everton doet slechte zaak voor CL

Everton heeft zaterdag in de openingswedstrijd van de 36ste speeldag in de Premier League een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om de Champions League-tickets. The Toffees, met een onzichtbare Romelu Lukaku de hele wedstrijd tussen de lijnen, verloren met 2-0 op het veld van Southampton.

'The Saints', die dit seizoen met een achtste plaats in de Premier League boven de verwachtingen presteren, hoefden daarvoor niet eens zelf te scoren. Twee owngoals van Everton-verdedigers zetten hen nog voor de pauze op rozen. Amper na één minuut verschalkte Antolin Alcaraz (ex-Club Brugge) al zijn eigen doelman.

Op het halfuur kopte Seamus Coleman de 2-0 voorbij een verbouwereerde Tim Howard in eigen doel. Aanvallend kreeg Everton amper iets in mekaar geknutseld. De toevoer op Lukaku werd vakkundig afgesneden en de bezoekers vonden amper oplossingen.

Everton, dat Kevin Mirallas nog tot het einde van het seizoen moet missen, komt zo in slechte papieren te zitten in de strijd om de CL-tickets. Met nog twee wedstrijden voor de boeg hebben The Toffees 69 punten, eentje minder dan Arsenal dat met zeventig punten op de vierde plaats staat.

De Gunners spelen maandag nog in eigen huis tegen Newcastle. Mits winst, nemen ze in ieder geval een stevige optie op de vierde plaats in de eindstand, die een plaats in de CL-voorronde oplevert.

 

50 keer gelezen