België wil EK 2020 openen in Brussel

België heeft zich officieel kandidaat gesteld om de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap van 2020 te organiseren in een nieuw Stadion in Brussel. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie in Brussel met onder anderen premier Di Rupo, minister-president Kris Peeters en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Bovenop de openingswedstrijd heeft België zich ook nog kandidaat gesteld voor drie andere wedstrijden op Belgische bodem. 

Foto: @BelgianFootball (Twitter)

Het EK wordt in 2020 gespeeld in dertien verschillende Europese landen. De Stadions worden in september verdeeld. Het nieuwe stadion in Brussel moet plaats bieden aan 60 000 toeschouwers. Het stadion komt op de huidige parking C aan de Heizel. Het moet de nieuwe thuishaven worden van de Rode Duivels én van een Brusselse ploeg. Anderlecht lijkt de logische keuze. "Anderlecht was geen betrokken partij bij de totstandkoming van het bidbook, maar de club is er zich goed van bewust dat er een opportuniteit is" zegt Steven Martens, CEO van de Voetbalbond. Het nieuwe stadion zou er zo moeten uitzien:

 

710 keer bekeken