Real klopt Bayern met 1-0

Real Madrid heeft zijn heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League met 1-0 gewonnen van Bayern München. De terugwedstrijd wordt volgende week dinsdag in München afgewerkt.

Bij de Duitsers zat Daniel Van Buyten niet in de selectie. Zijn vrouw staat op bevallen. Spits-in-vorm Gareth Bale startte op de bank bij Real. De Welshman was verkouden, maar dat belette de Koninklijke niet om goed te starten. Na 19 minuten tikte Karim Benzema een voorzet van Fabio Coentrao tegen de netten: 1-0. Zes minuten later miste Cristiano Ronaldo op de counter de kans om de voorsprong te verdubbelen. Oog in oog met doelman Neuer schoot hij hoog over. Ook Angél Di Maria miste alleen voor doel. Bayern voetbalde goed mee en had zo ook zijn verdienste aan de onderhoudende eerste helft. De Duitsers haalden na 45 minuten een straf percentage van 75% balbezit. Daarnaast strooiden ze 381 succesvolle passes rond, Real hield het op 75 stuks.

In de tweede helft moest trainer Pep Guardiola die cijfers omzetten in doelpunten, maar het niveau van de partij kwam lager te liggen. Real bleef het proberen op de counter. Cristiano Ronaldo maakte een kwartier voor tijd plaats voor Gareth Bale. Zeven minuten voor tijd kreeg Mario Götze de grootste kans van de tweede helft. Zijn schot werd maar net gepareerd door Real-doelman Iker Casillas. Het bleef bij 1-0.

1656 keer bekeken