Barça mag toch transfers doen

FC Barcelona mag deze zomer toch spelers aankopen. Begin april legde de Wereldvoetbalbond FIFA Barcelona een transferverbod op voor de komende twee transferperiodes. Barça tekende hiertegen beroep aan. Nu beslist FIFA dat het transferverbod tijdelijk opgeschort wordt.

Het transferverbod kwam er omdat Barcelona inbreuken had begaan bij de transfers en registratie van minderjarige voetballers. De Catalaanse grootmacht kon hierdoor geen inkomende transfers realiseren in de zomer van 2014 en de winter van 2015. Een klap voor Barça, aangezien eerste keeper Victor Valdés wellicht de club verlaat en er nood is aan een nieuwe eerste doelman. Zoals verwacht ging Barcelona in beroep tegen deze verregaande beslissing van de Wereldvoetbalbond. FIFA stelt nu dat “wegens de complexiteit van het dossier” een uitspraak in beroep niet mogelijk is voor de start van de volgende transferperiode. Die begint op 1 juli. Om de rechten te vrijwaren, krijgt het beroep een opschortend karakter.

Dat betekent dat Barcelona toch transfers mag doen deze zomer, maar dat ze wel nog steeds een sanctie kunnen krijgen voor de inbreuken bij transfers en registratie van minderjarige spelers.

 

 

 

 

107 keer gelezen