Courtois speelt gelijk tegen Chelsea

Chelsea, met Eden Hazard geblesseerd in de tribunes, heeft 0-0 gelijkgespeeld op het veld van Atletico Madrid, in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League. Thibaut Courtois stond in doel bij de Madrilenen, terwijl Toby Alderweireld er op de bank bleef. Chelsea concentreerde zich op het houden van de nul, waardoor Courtois zo goed als werkloos bleef. De terugwedstrijd volgt volgende week woensdag.

Al na 14 minuten kende de wedstrijd een sleutelmoment. Chelseadoelman Petr Cech kwam na een hoekschop slecht neer en de Australische reservedoelman Mark Schwarzer mocht de wei in. Leuk detail: Toen Schwarzer, 41 jaar oud, in 1990 zijn debuut maakte als professioneel doelman, was Courtois nog niet eens geboren. Voor het overige was de eerste helft voer voor de vergeethoek, op een paar halve kansen voor beide ploegen na viel er weinig te beleven. Courtois moest enkele corners plukken en deed dat foutloos.

Twee minuten na de pauze moest Courtois een schotje van Frank Lampard klemmen. Door het gebrek aan doelpunten en de vele onderbrekingen werd de partij grimmiger. Onder meer diezelfde Lampard en John Obi Mikel liepen tegen geel aan. Zij missen de terugwedstrijd, net als Atleticospeler Gabriel Fernandez.

1489 keer bekeken