Rubie heeft akkoord met Wauters

Het ziet ernaar uit dat Antwerp toch niet naar derde klasse moet degraderen. Investeerder Saif Rubie, die de sportieve leiding heeft bij Antwerp, heeft een akkoord bereikt met ex-voorzitter Eddy Wauters. Dat heeft hij zelf bekend gemaakt via Twitter. Zijn consortium heeft ook een bod gedaan om de club over te nemen.

Het zag er slecht uit voor ‘The Great Old’. Eerst kreeg het geen licentie om in tweede klasse te blijven spelen. Antwerp ging in beroep bij het BAS, maar daar zouden ze enkel een licentie krijgen als ze een akkoord hadden met ex-voorzitter Eddy Wauters. Die werd in 2012 weggestemd als voorzitter van Antwerp, nadat hij 42 jaar voorzitter was. Wauters hoopte het geld (5 miljoen euro) dat hij geïnvesteerd had in Antwerp terug te recuperen. Vorige week raakte bekend dat Wauters en Antwerp niet tot een akkoord waren gekomen. Dat leek het doodvonnis voor Antwerp te zijn.

Maar vandaag bevestigd Saif Rubie dus dat er, twee dagen voor de sessie bij het BAS, een akkoord is met Eddy Wauters. Zijn consortium uit Dubai heeft ook een bod gedaan om de club, en de bijhorende schulden, over te nemen.

 

 

100 keer gelezen