KRC Genk - Anderlecht

Landskampioen RSC Anderlecht heeft een 1-0 nederlaag geleden bij Racing Genk op de vijfde speeldag van play-off I. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. In een kansrijke wedstrijd mocht het een wonder heten dat er pas in de slotfase gescoord werd. Het was Thomas Buffel die in de 89ste minuut de netten deed trillen.

Anderlecht ontwikkelde van bij de start veel druk, maar kreeg de bal er maar niet in. Dat lukte ook niet van op de penaltystip na een fout van Kalidou Koulibaly op Olivier Deschacht. Aleksandar Mitrovic zette doelman Laszlo Köteles op het verkeerde been, maar trof de paal.

Ook Genk ging voluit voor de winst en bleef dat doen nadat het twintig minuten voor tijd met tien kwam te staan. Fabien Camus, een kwartier voordien ingevallen, werd naar de kant gestuurd voor een overtreding op Chancel Mbemba.

Anderlecht-doelman Silvio Proto had al een paar knappe reddingen uit de mouw moeten schudden, maar was kansloos toen Buffel hem in de slotminuut met een fantastische lob verraste. Anderlecht miste zo de kans om naar de tweede plek op te rukken.

17388 keer bekeken