Club Brugge krijgt Standard niet op de knieën

Club Brugge en competitieleider Standard hebben in de topper van de vijfde speeldag in Play-off I in het Jan Breydelstadion 0-0 gelijkgespeeld.

Bij de Rouches voerde coach Guy Luzon na het debacle in eigen huis tegen Lokeren vier wissels door. Stam, Ben Haim, Bulot en De Sart verdwenen naar de bank. Zij werden in de basiself vervangen door Opare, Kanu, Mujangi Bia en Ezekiel. Club-coach Michel Preud'homme gaf het vertrouwen aan de elf die het met 2-0 haalden van Racing Genk.

Blauw-zwart begon met overgave aan de wedstrijd en dreigde voor de pauze vooral op stilstaande fases. Tom De Sutter kreeg enkele goede kansen, maar wist het doel niet te vinden. De Rouches loerden vooral op de tegenaanval met hun snelle spitsen Batshuayi en Ezekiel.

Na de kampwissel verdween het vuur geleidelijk uit de wedstrijd en ging het niveau naar beneden. De angst om te verliezen werd langs beide kanten groter dan de drang om te winnen. De beste kansen waren opnieuw voor de thuisploeg, maar ook de competitieleider kwam nog enkele keren gevaarlijk opzetten voor het doel van Ryan.

Het bleef uiteindelijk 0-0. In de stand blijft Standard met veertig punten aan de leiding, eentje meer dan eerste achtervolger Club Brugge. 

138 keer gelezen