PEC Zwolle vernedert Ajax

PEC Zwolle heeft de Nederlandse Beker gewonnen. Het versloeg in de finale in De Kuip Ajax met zware 5-1 cijfers. De wedstrijd lag in de beginfase een halfuur stil nadat Ajax-supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid. Het is de eerste grote trofee voor PEC Zwolle. Oud-Standard coach Ron Jans is nu de trainer van PEC.

De wedstrijd kende een opmerkelijk begin. Bij de aftrap trapte Zwolle de bal meteen naar voor in het strafschopgebied van Ajax. Vrijwel meteen werden er vanuit het Ajax-vak tientallen staven vuurwerk op het veld gegooid. De wedstrijd moest al na 10 seconden even stil gelegd worden om alles op te ruimen. Toch werd er nadien verder gespeeld. Na twee minuten kreeg Ajax een corner, waarop Van Rhijn een afvallende bal onhoudbaar in doel knalde. Bij de viering van dat doelpunt smeten de Ajax-supporters opnieuw vuurwerk op het terrein. Het teken voor de scheidsrechter om het spel stil te leggen en de spelers naar binnen te roepen.

De wedstrijd lag zo’n halfuur stil. Ondertussen maakten de Ajax-supporters er een ‘feestje’ van in hun vak. Uiteindelijk is Edwin Van der Sar, tegenwoordig Algemeen directeur van de Amsterdammers, het veld op om te supporters toe te spreken. “Kappen met die shit” was de duidelijke boodschap van de ex-doelman. Uiteindelijk kon de wedstrijd hervat worden en vanaf dan was het al PEC Zwolle wat de klok sloeg.

Al na 7 minuten kwam Zwolle op gelijke hoogte via Ryan Thomas. Diezelfde Ryan Thomas maakte er enkele minuten later 2-1 van. Een vrije trap belandde op de paal, maar Thomas was goed gevolgd om Zwolle op voorsprong te trappen. Nog voor de rust scoorde PEC nog een derde en zelfs nog een vierde doelpunt. Telkens via Guyon Fernandez. Na de rust scoorde Van Polen er nog 5-1 van. Een vernedering voor de Amsterdammers.

PEC Zwolle staat op een knappe negende plaats in de Eredivisie, op 30 punten van leider Ajax. In de bekerfinale was de verhouding echter andersom. De eerste grote trofee voor de ploeg van Ron Jans.  

 

119 keer gelezen