De Bruyne scoort voor Wolfsburg

Kevin De Bruyne heeft zijn eerste competitiedoelpunt gemaakt voor Wolfsburg. Die Wölfe wonnen met 1-3 op het veld van Hamburg en springen naar een voorlopige vierde plaats in de stand. Die plaats geeft recht op een ticket voor de voorrondes van de Champions League.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Wolfsburg. Al na twee minuten trapte ex-Club Brugge speler Ivan Perisic de 0-1 binnen. Kevin De Bruyne speelde opnieuw een bedrijvige wedstrijd. Op het halfuur mistte hij wel een uitgelezen mogelijkheid om zijn eerste goal voor Wolfsburg te scoren. Hamburg-doelman Adler redde knap met de voet. Lang moest De Bruyne niet wachten op zijn eerste doelpunt. Vlak voor de rust trapte hij vanuit een scherpe hoek knap overhoeks binnen. Na zes assists, dan toch het langverwachte doelpunt voor De Bruyne.

In de tweede helft maakte Olic er nog 0-3 van. De eerredder van Ilicevic veranderde niet veel meer. Hamburg blijft op twee na laatste met amper 27 punten. Het staat met nog drie matchen te spelen op een degradatieplaats. Wolfsburg springt over Leverkusen naar een voorlopige vierde plaats.

 

204 keer gelezen